Lekarze twierdzą, że tarczyce leczy się dietą nie lekami, sprawdź jak!

   Lekarze endokrynolodzy czyli lekarze, zajmujący się chorobami tarczycy twierdzą, że w leczeniu oprócz leków bardzo skuteczna jest odpowiednio dobrana dieta i sposób odżywiania. Niektórzy uważają nawet, że dieta jest najlepszym sposobem w leczeniu tarczycy a leki nie są potrzebne! Sprawdź koniecznie jaką dietę stosować i szybko wyleczyć choroby tarczycy. 

    

Gruczoł tarczycy to narząd, który z wyglądu przypomina motyla z rozłożonymi skrzydłami, znajduje się z przodu szyi, niedaleko krtani. Jego funkcja to ochrona naszego organizmu. Tarczyca wytwarza hormony takie jak tyroksyna (T4) oraz trójjodotyronina (T3), dzięki którym organizm może się prawidłowo rozwijać. Objawami nieprawidłowo działającej tarczycy mogą być m. in. duszności, trudności w połykaniu, bezsenność, biegunki, zaparcia, nagłe zwiększanie bądź nagłe zmniejszenie masy ciała.

Jaką dietę stosować w chorobach tarczycy?
Specjaliści uważają, że jedny z winowajców chorób tarczycy jest spożywanie glutenu, powoduje on osłabienie pracę narządu. Dlatego, aby poczuć się lepiej należy odstawić wszelkie przetwory z mąki pszennej i innych zbóż zawierających gluten.
Dodatkowo należy odstawić produkty zawierające cukier, gdyż jego nadmiar zaburza pracę tarczycy.
Dieta w niedoczynności tarczycy powinna zawierać dużą ilość białka i jodu. Niedozwolone składniki w chorobach tarczycy to: kalafior, kapusta, soja, rzepa, brukiew.
Rosyjski bioterapeuta Michał Tombak opracował recepturę na nalewkę, która silnie oczyszcza tarczycę. Pij ją codziennie a tarczyca będzie pracować idealnie!
Składniki:
– 40 pestek z jabłek
– 100 ml spirytusu
Rozdrobnij 40 pestek z jabłek i wrzuć do butelki, zalej spirytusem i odstaw w ciemne miejsce na 7 dni.
7 kropel rozcieńcz w pół szklanki wody i spożywaj raz dziennie na 15 minut przed pierwszym posiłkiem.