Wylecz trzustkę już w 2 tygodnie! Zastosuj staroświeckie sposoby!

Nasza dieta nie jest najzdrowsza. Jemy dużo fast foodów, słodyczy popijając je gazowanymi napojami. Niestety taka dieta może powodować, że trzustka będzie coraz gorzej funkcjonować. Początkowo będziemy odczuwać dyskomfort, ale z biegiem czasu mogą nasilać się dolegliwości bólowe, dyskomfort żołądkowy, zaczynają się dolegliwości wątroby, serca. W poście zawarto staroświeckie sposoby leczenia trzustki. Polecane przez lekarzy od lat!

Bólu trzustki nie można ignorować, bo może doprowadzić do ciężkich chorób takich jak: zapalenie pęcherzyka żółciowego, zapalenie trzustki, nudności, gorączki, wymiotów. Może to spowodować nawet ścisłą dietę do końca życia bądź przewlekłe leczenie szpitalne.

Trzustka to jeden z najważniejszych narządów w ludzkim organizmie, ponieważ odpowiada za produkcję enzymów w trakcie trawienia pokarmów. Enzymy to m. in. amylaza, trypsynogen i chymotrypsynogen, lipaza, elastaza, karboksypeptydaza.

Staroświeckie sposoby leczenia trzustki

Ziołowy napar

Składniki:

  • 1 łyżka nieśmiertelnika
  • 1 łyżka rumianku
  • 200 ml wody

Zalej zioła wrzącą wodą a następnie odczekaj 30 minut. Napar najlepiej pić chłodzony. Aby uzyskać najlepsze rezultaty pij pół szklanki naparu dwa razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Efekty będą widoczne już po dwóch tygodniach.

Staroświeckie sposoby leczenia trzustki Gryka/Mąka gryczana

Zmiel grykę w młynku, bądź kup dobrej jakości mąkę gryczaną. Zalej 2 łyżki mąki z 200 ml kefiru, pozostaw w szklance na noc i zjedź na śniadanie. Stosuj codziennie przez 14 dni.

Pietruszka

Posiekaj 800 g pietruszki. Zagotuj 500 ml mleka i zalej nim zioła, podgrzewaj nie doprowadzając do wrzenia. Pij przez cały dzień co godzinę 2 łyżki mikstury. Stosuj przez co najmniej 7 dni.

Liście laurowe

Zalej 10 średniej wielkości liści laurowych szklanką wrzącej wody. Pozostaw na dobę w ciemnym miejscu. Następnie pij niewielką ilość mieszanki 30 minut przed każdym posiłkiem.

Płatki owsiane

Składniki:

  • 200 gram płatków owsianych
  • 2 litry wody źródlanej
  • 2 garście pestek z dyni
  • 1 łyżka masła

Zagotuj wodę, następnie wrzuć płatki owsiane i gotuj do uzyskania gęstej masy. Następnie dodaj pestki dyni oraz łyżkę masła. Jedz jako śniadanie albo kolację. Na resztę posiłków możesz spożywać dowolne potrawy.